Vrouwen moeten slachtoffer 392.000 euro schadevergoeding na overval

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Souad T. (35) en Fatima H. (40) maandag veroordeeld tot vier jaar cel voor een drieste overval op schoenenwinkel Piede Moda in de Stationsstraat in Essen. De 52-jarige zaakvoerster werd zo zwaar aangepakt, dat ze nog maar amper durft buiten te komen. Ze is voor 60 procent blijvend arbeidsongeschikt. De beklaagden moeten haar 391.885 euro schadevergoeding betalen.

ikerremans

Het uitbaten van een schoenenwinkel was altijd al een meisjesdroom van het slachtoffer geweest, maar die droom veranderde op 12 september 2012 in een nachtmerrie. Ze kreeg die dag al voor de derde keer dezelfde twee dames over de vloer die laarzen wilden passen. Toen de zaakvoerster naar de opslagruimte ging, werd ze door de beklaagden vastgegrepen en op de grond geduwd.

Ze werd op het hoofd en in de maag geslagen en gestampt, terwijl de vrouwen tot vijfmaal toe probeerden om een prop in haar mond te duwen. Ze dreigden er uiteindelijk mee dat ze een pistool tegen haar hoofd zou krijgen. Het slachtoffer werd vastgebonden, waarna de beklaagden met 250 euro en een handtas op de vlucht sloegen. Een getuige zag hen wegrijden in een Peugeot en noteerde de nummerplaat. Dat leidde de politie al snel naar de twee beklaagden.

De uitbaatster kampt sinds de overval met paniek- en angstaanvallen en durft niet meer te werken. Ze had een schadevergoeding van 534.000 euro gevraagd, maar de rechtbank kende 391.885 euro toe. Haar verzekeraar kreeg 3.638 euro provisioneel toegekend. De Peugeot werd verbeurd verklaard.

Lees ook: Vrouwen overvallen schoenwinkel

ArchieffotoMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio