Moeder van drie verstikt haar kinderen met een kussen

In het Noord-Franse Bar-le-Duc heeft een 39-jarige vrouw haar drie kinderen verstikt met een kussen. De levenloze lichamen van de kinderen werden zondag ontdekt bij het gezin thuis. Maandag bekende de vrouw aan de politie haar kinderen om het leven gebracht te hebben.

awillems

Politiecommissaris Olivier Hédon liet weten dat de vrouw haar kinderen, twee meisjes van twee en vijf en een jongetje van drie, zaterdagavond verstikte met een hoofdkussen. De vrouw ontkende de feiten niet, maar liet verder weinig los. "Ze verkeert in groot verdriet en diepe neerslachtigheid", aldus de commissaris. Volgens een bron dicht bij het onderzoek had de vrouw een mes onder haar hoofdkussen en wou ze naar eigen zeggen zelfmoord plegen, waarom is niet duidelijk.

Gealarmeerd door het gastgezin van de oudste van de drie kinderen verwittigden de sociale diensten de politie. Zondagavond zou de vrouw immers haar dochter terugbrengen naar het gastgezin na een dag bezoekrecht genoten te hebben. Ze kwam nooit opdagen. Verschillende buren verklaarden dat de vrouw, met haar jongste twee kinderen, in "zorgelijke sociale omstandigheden" leefde.

Belga