Lukaku: "Ik voetbal op instinct"

Door de lichte knieblessure van Christian Benteke start Romelu Lukaku dinsdag mogelijk in de basis tegen Japan. De spits van Everton staat in de rangorde van Marc Wilmots voorlopig achter zijn collega-Rode Duivel Benteke. De aanvaller van Aston Villa krijgt, als beiden fit zijn, steevast de voorkeur als diepe spits.

ikerremans

In de oefenpot van donderdag tegen Colombia speelden ze wel korte tijd samen in een 4-4-2. "Maar dat was echt niet lang genoeg om nu al te kunnen oordelen of we complementair zijn", zegt Lukaku maandag na de training in het Koning Boudewijnstadion. Wilmots lijkt alvast geen voorstander te zijn van een opstelling met beide aanvallers, zo liet hij uitschijnen na het 0-2 verlies tegen Colombia. Vooral verdedigend zou de ploeg dan in problemen komen.

"Als je op die manier voetbalt, moet je daar in de voorbereiding ook op trainen", zegt Lukaku. "Offensief begrijpen we elkaar vlot, verdedigend is het iets anders. Maar ik ben niet het type speler dat een coach zegt wat hij moet doen."

Lukaku benadrukt dat hij een heel andere speelstijl heeft als Benteke. "Laat duidelijk zijn dat ik geen targetman ben. Ik ben iemand die de bal wil voelen. Ik voetbal op instinct. Ik ben vooral gevaarlijk als ik met de bal aan de voet naar doel kan oprukken. Ik verlies kwaliteiten als ik met mijn rug naar de keeper speel. Dat is dan weer de grote kracht van Christian. Het doel is natuurlijk een complete speler te worden, maar voorlopig wil ik mijn snelheid, mijn grootste wapen, niet verliezen. We zien later wel als ik ouder ben..."

Foto Belga

MEER OVER Japan

Meer voetbalnieuws