1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Benteke onzeker voor oefenduel tegen Japan

Het is voorlopig gissen of Christian Benteke en Nicolas Lombaerts speelklaar raken voor de oefeninterland van dinsdag tegen Japan. Nacer Chadli is er sowieso niet bij. Bondscoach Marc Wilmots bevestigde maandag diens forfait.

ikerremans

Marc Wilmots was na zijn uitstap naar Gelsenkirchen terug van de partij op de training van de nationale ploeg in Brussel. Die training werd overigens gevolgd door een kleine honderd Japanse journalisten.

"Chadli heeft meegetraind. Hij is op de weg terug maar zal morgen zeker niet spelen", aldus de bondscoach. Chadli sukkelt met een dijblessure. Om die reden ontbrak de middenvelder van Tottenham donderdag al tegen Colombia (0-2).

Benteke heeft een bloeduitstorting op de knie. "Bij balcontroles voelt hij nog last. We zullen morgen zien wat het geeft. Net zoals bij Nicolas Lombaerts, die nog altijd wat stijfheid in de enkel voelt", verklaarde Wilmots.

De bondscoach heeft zijn elftal voor dinsdag naar eigen zeggen klaar. "In mijn hoofd is de ploeg duidelijk."

Met een van zijn spelers wil hij "iets" doen. "Ik denk dat ik iets anders ga proberen met een van de jongens. Ik zal het er met hem over hebben omdat ik vermoed dat hij in die welbepaalde rol nog sterker voor de dag kan komen." Om welke Duivel het gaat, wilde de bondscoach niet kwijt.

De Rode Duivels spelen dinsdag hun laatste oefenduel van 2013 in de voorbereiding op het WK van volgende zomer in Brazilië. Donderdag werd in het Koning Boudewijnstadion met 0-2 verloren van Colombia. Japan speelde een dag later in een oefenwedstrijd tegen Nederland 2-2 gelijk. Dat duel vond plaats in de Genkse Cristal Arena.

Foto's ISOsport

MEER OVER Japan

Meer voetbalnieuws