Personeelsleden geboeid en geslagen bij gewapende overval

Drie gemaskerde mannen hebben in de nacht van zondag op maandag een gewapende overval gepleegd op een groothandelszaak in groenten en fruit in de Sint-Bartholomeusstraat in Merksem. Dat meldt de lokale politie.

jatimmermans

De mannen waren omstreeks 3.45 uur de zaak binnengedrongen met een pistool en een mes. Twee personeelsleden werden geboeid en gedwongen om op de grond te gaan zitten. Twee anderen moesten hetzelfde doen. Een van hen werd bedreigd met een mes en probeerde dat weg te duwen. Daarbij raakte hij lichtgewond. Zijn collega kreeg enkele klappen toen hij volgens de overvallers niet vlot genoeg wilde meewerken.

Toen een verantwoordelijke van de zaal binnenkwam werd hij bedreigd en moest hij de kluis openen. De daders maakten daarbij een som geld buit. Ze liepen naar buiten en kwamen daar twee medewerkers tegen. Een van de daders loste twee schoten, vermoedelijk met een alarmpistool.

Het drietal liep weg via de Winkelhaakstraat. Van hen ontbreekt voorlopig elk spoor. De politie gaat de camerabeelden van de overval onderzoeken.

Beeld vtm

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio