Scouts maken feest van laatste papierslag

Omdat het gemeentebestuur begin juli besliste om de papierslagen af te schaffen, was het zaterdag de laatste ophaling van scouts Roeland. De gemeente belooft een tegemoetkoming.

Ceulemans Bart

De papierophaling betekende voor de lokale scouts, chiro en KLJ een belangrijke bron van inkomsten. “Door deze beslissing van het nieuwe gemeentebestuur komt een einde aan een jarenlange traditie en inkomsten voor onze vereniging en andere verenigingen in de gemeente”, betreurt Bart Verhaegen van scouts Roeland. “Ook buiten Katelijne verliezen flink wat verenigingen op die manier veel inkomsten. We vinden het jammer dat het gemeentebestuur langs deze weg wil besparen in een plattelandsgemeente waar lokale verenigingen dé motor zijn van een levendig dorp. Dit doet dan ook veel pijn.”

De scouts wilden hun laatste papierslag, dat plaatsvond op het centrale punt in de Berkenhoekstraat, niet onopgemerkt voorbij laten gaan. ’s Ochtends organiseerde ze een koffietafel en ’s middags kon de Waverse bevolking oude volksspelen spelen en genieten van een winter-barbecue. Daarnaast waren er ook enkele ludieke randactiviteiten. “Heel de namiddag was er de mogelijkheid om tombola lotjes te kopen. De hoofdprijs was de eer om de allerlaatste doos te mogen werpen.”

Ook burgemeester Kristof Sels (N-VA) was van de partij. Hij opende de laatste papierslag officieel met het doorknippen van een lint krantenpapier. “Ik vind dit een zeer geslaagd initiatief”, vindt Sels. “Het is knap hoe de scouts veel toffe dingen organiseerde omtrent de laatste papierslag. Ik heb de jeugdvereniging ook gerust gesteld omtrent hun financiële bezorgdheden. De gemeente voorziet 90.000 euro ter ondersteuning, ter vervanging van de papierslag. Alle verenigingen zullen er op vooruit gaan. Dinsdag op de jeugdraad wordt er meer toelichting gegeven over de concrete invulling ervan.”

De beloftes van de burgemeester zorgen nog niet meteen voor een hoerastemming in het scoutskamp. “Voorlopig zijn we nog sceptisch over de toekomst en weten we eigenlijk nog van niets. Dinsdag komt daar hopelijk verandering in.”

BACE

Foto Dirk Vertommen
Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio