Drie doden na doortocht tornado's in VS (video)

Bij de doortocht van een zware storm met tornado's, zware neerslag en hagel, zijn zondag in de Amerikaanse staat Illinois minstens drie mensen om het leven gekomen en raakten zeker 37 anderen gewond.

jatimmermans

De Amerikaanse nationale weerdienst zei uit verschillende staten 76 meldingen van tornado's en 40 meldingen van hagel ontvangen te hebben. De storm verplaatste zich snel doorheen de Amerikaanse Midwest, door de staten Iowa, Missouri, Winsconsin, Illinois, Indiana en Michigan. Daarna kwamen nog Ohio en Kentucky aan de beurt.

De drie bevestigde slachtoffers vielen in het zuiden van Illinois, in het district Washington, zo meldde de verantwoordelijke voor rampenbestrijding van Illinois aan de zender CNN. In een ziekenhuis in Peoria worden 37 gewonden behandeld.

Volgens diezelfde verantwoordelijke vernielde de storm in twee dorpen 70 huizen. De hulpdiensten trachten er mensen die vastzitten in hun kelder te bevrijden.

Bij de Amerikaanse zender Fox zei een verantwoordelijke van de nationale weerdienst dat ongeveer 53 miljoen mensen in tien staten een groot risico lopen om met onweersbuien en tornado's te maken te krijgen.

Belga

Foto Getty Images