Ontdek ze hier: België telt sinds vandaag twee nieuwe tweesterrenrestaurants!

De culinaire gids Michelin heeft vandaag zijn sterren bekend gemaakt. De drie driesterrenrestaurants De Karmeliet, Hof van Cleve en Hertog Jan blijven hun drie sterren behouden, maar twee restaurants krijgen er ook een ster bij!

mgeysmans

Het Brusselse Bon-Bon is uitgegroeid tot een van de beste zaken van het land. Chef Christophe Hardiquest brengt kwaliteitsproducten naar een hoger smaakniveau dankzij zijn tekenende creativiteit en techniciteit. Bartholomeus uit Knokke-Heist dankt deze onderscheiding aan de creaties van Bart Desmidt: fijne gerechten die uitblinken dankzij de harmonie van smaken.

Bovendien krijgen ook 18 Belgische restaurants één Michelinster, waardoor het totaal aantal restaurants in België met 1 ster op 101 komt te liggen.

Binnen de gastronomie is er ook een duidelijke verschuiving waarneembaar, zo meent de Michelingids. "De aandacht die de afgelopen jaren steeds meer naar de garnituren ging, is terug verschoven naar het product. Het draait niet meer alleen om het gebruik van moderne technieken. Neen, die technieken worden nu ingezet om het product naar voor te brengen en te laten excelleren. De samenhang van smaken en ingrediënten, daar streven de chefs vandaag naar", aldus Michelin.

MEER OVER Eten & Drinken