Vechtsporters krijgen grotere sporthal

Om aan de vraag van de vele vechtsportclubs in de gemeente tegemoet te komen wordt de huidige Budohal voor vechtsporten in de Driestraat in Elewijt uitgebreid en de capaciteit verdubbeld.

Juliaan Deleebeeck

Met de huidige Budohal, wat hal voor krijgskunsten betekent, heeft de gemeente een unieke vechtsporthal zoals er in de regio geen te vinden is. Er is een gevarieerd aanbod voor vechtsporten doorheen de week. Aikido, Teakwondo, Tai Chi, Judo en Jiu-Jitsu hebben er hun vaste stek en maken er optimaal gebruik van. "Uit een bevraging van de sportraad, blijkt dat er nog heel wat andere vechtsportverenigingen vragende partij zijn om de hal te gebruiken," legt sportschepen Piet Van Grunderbeek (N-VA) uit. "Zij moeten zich al jaren behelpen met onaangepaste infrastructuur op locaties buiten de gemeente. Vechtsporten lijken soms nichesporten en vechtsportverenigingen hebben het moeilijk een locatie te vinden. We hebben dan een uitbreiding opgenomen in het sportbeleidsplan dat nu gerealiseerd wordt."

Met de clubs werd de fasering van het project afgesproken. Eerst wordt een tweede zaal aangebouwd met een vaste boksring voor boksclub Zavate, nieuwe kleedkamers en een berging. Daarna worden de huidige kleedkamers en bergruimten aangepast en een vergaderzaal ingericht met inkijk in de beide sportzalen. Volgend jaar moet de nieuwe accommodatie klaar zijn voor gebruik.

Rudy De Wandeler, voorzitter van judoclub Jigo-tai, ziet het graag gebeuren. "Deze nood aan accommodatie diende echt dringend ingevuld. De overkoepelende vzw van de Budohal overlegt momenteel met andere vechtsporters voor de gebruiksplanning want er zijn veel aanvragen."

De Koninklijke Harmonie Sint Hubertus, die in de vechtsporthal haar repetities houdt, krijgt een andere locatie aangeboden in de school Molenveld.

Juliaan DELEEBEECK
Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio