Hond geleidt eigen blinde broertje

Een foto van twee pups die vredig in elkaar verstrengeld liggen te slapen is een hit geworden op internet. Niet zozeer door de snoezigheid van het tafereel, maar wel door het verhaal erachter.

dvansant

Twee pitbulls van zes maanden oud, Jeffrey en Jermaine, werden door de dierenbescherming aangetroffen op de straten van de Amerikaanse stad Philadelphia. Al snel ontdekten ze dat de twee een bijzondere band hadden: Jermaine fungeert als blindengeleidehond voor zijn broertje Jeffrey, die lijdt aan een erfelijke oogaandoening. Hij leidt zijn nestwederhelft overal geduldig rond en maakt regelmatig fysiek contact met hem, om ervoor te zorgen dat hij nooit afdwaalt. Een foto van de twee slapende broertjes werd al snel meer dan 67.000 keer gedeeld via Facebook.

Adoptie

De twee zijn inmiddels acht maanden oud en wachten op een nieuwe thuis in verzorgingscentrum Operation Ava. "Jermaine legt fysiek contact met Jeffrey, zeker als hij in een onbekende omgeving is", vertelt Ray Little van Operation Ava aan NBC. "Als hij echter in een meer vertrouwde omgeving is, wordt hij iets onafhankelijker."

Buiten Jeffreys oogaandoening zijn de twee perfect gezond. Veel geïnteresseerden hebben zich al aangediend via Facebook, maar echte kandidaten dienen zich fysiek aan te melden bij het centrum, aldus Little. "Het is beter dat mogelijke baasjes de honden ook eerst echt ontmoeten."

Een gulle schenker betaalde al voor de adoptie van de blinde Jeffrey, in de hoop dat de twee broers samen kunnen blijven bij een nieuw baasje.

DEVA Foto Facebook