Twee nieuwe sterrenzaken in Antwerpen

The Glorious en L'epicerie du Cirque zijn de twee nieuwe éénsterrenrestaurants in Antwerpen. Dat werd bevestigd door de restaurantgids Michelin die vandaag is voorgesteld.

Inge Kerremans

De Michelin-gids België & Luxemburg 2014, die dit jaar honderd jaar in ons land aanwezig is, werd maandag in Horeca Expo in Gent voorgesteld.

Ook het Hofke van Bazel in Kruibeke en La Belle in Geel krijgen hun eerste ster. De eerste "driesterrenchef" in de regio is Bart De Pooter van De Pastorale in Reet. Hij behoudt zijn twee sterren voor De Pastorale en krijgt er een nieuwe ster bij voor zijn zaak Wy in Brussel.

De grote verliezer in onze regio dit jaar is De Schone van Boskoop in Boechout. Chef Wouter Keersmaeckers verliest na negentien jaar zijn ster.

In de gids staan 132 sterrenzaken, vorig jaar nog maar 113. "Een zeer rijke 2014 selectie", aldus Micheal Ellis, internationaal directeur van de Michelin-gids. Hij loofde de "dynamische ontwikkeling van een bruisende gastronomie met een constante kwaliteit" in ons land.

De gids is vanaf 21 november te koop.

JVB Foto SVdE: chef Johan Van Raes van The Glorious

MEER OVER Michelin