Wellens: "10 jaar jonger dan voor het weekend"

Bart Wellens (35) vierde zaterdag in Hasselt zijn rentree na tien dagen gedwongen rust wegens een ontsteking van een tussenwervelschijf. In het Kapermolenpark snelde hij naar een onverhoopte zevende plaats, een dag later moest hij vrede nemen met de dertiende stek.

drombouts

"Het ging inderdaad boven verwachting dit weekend. Tweemaal heb ik de finish gehaald en dat zonder het gevoel dat ik diep ben moeten gaan", klonk Wellens opgewekt na afloop van de Superprestigecross in Gavere.

"In Hasselt heb ik zowaar de hele cross lang de kop van de wedstrijd in het vizier gehad. En dat terwijl ik voorzichtig van start was gegaan uit schrik om mezelf tegen te komen. Maar dat gebeurde niet. Pas in de laatste ronde heb ik een paar foutjes gemaakt."

Weekend aan zee

Volgens de neurochirurg die de scans onder ogen kreeg, heeft Bart de rug van een zeventigjarige. Hoe voelen hoofd en benen aan na zijn rentree? "Vooral in mijn hoofd voel ik mij minstens tien jaar jonger dan voor het weekend. Na mijn opgaves in Tabor en Ruddervoorde heb ik mentaal diep gezeten toen ik besefte dat ik alweer moest terugvechten."

"Vorig weekend zijn we met de kinderen wat gaan uitwaaien aan zee. Zelf maakte ik de verplaatsing met de fiets. Twee ideale uithoudingstrainingen van vijf uur die hun effect duidelijk niet hebben gemist."

RORO

Foto Belga

MEER OVER Bart Wellens

Meer sportnieuws