Vrouw (61) zwaargewond na aanslag ex-vriend

In het Oost-Vlaamse Aalst heeft een 58-jarige man in de nacht van zondag op maandag zijn 61-jarige ex-vriendin verwond en daarna zichzelf van het leven beroofd. Dat meldt het parket van Dendermonde.

drombouts

De feiten gebeurden in de Merestraat in Aalst. Het lichaam van de man werd rond middernacht gevonden. De vrouw werd zwaargewond aangetroffen en naar het ziekenhuis overgebracht. Het gaat om ex-partners, zegt het parket.

"Uit de eerste en voorlopige vaststellingen van het onderzoek blijkt dat de man de vrouw heeft verwond en vervolgens zelfmoord heeft gepleegd", zegt parketwoordvoerder Antoon Schotsaert. De man was naar de woning van de vrouw gegaan en er ontstond een discussie. De man nam daarbij een vuurwapen en schoot de vrouw in de schouder. Daarna vuurde hij op zichzelf. De man overleed ter plaatse.

Het parket en de onderzoeksrechter in Dendermonde kwamen ter plaatse voor verder onderzoek. Een wapendeskundige en een wetsdokter moeten meer duidelijkheid brengen over de omstandigheden van de feiten.


Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij Tele-Onthaal (106 of www.tele-onthaal.be) of de Zelfmoordlijn (1813 of www.zelfmoord1813.be).

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio