1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Inspirerend: huisjes maken kerstsfeer compleet

Kerststukjes, kandelaars, verlichting: ze zijn ruim vertegenwoordigd tijdens de kerstperiode, maar al dat moois kan qua sfeeroproeping toch echt niet tippen aan de nummer 2 in kerstdecoratie: de kersthuisjes. Je kent ze vast wel: hele taferelen verschijnen in de woonkamer, compleet met licht, geluid, sneeuw en rijdende treintjes.

mgeysmans

De geschiedenis van de kersthuisjes en -dorpjes ontstond al in het begin van de vorige eeuw. Kerstdorpjes zijn miniatuurtafereeltjes bestaande uit verlichte porseleinen huisjes. Duitse en Tsjecho-Slowaakse immigranten in Amerika begonnen er mee om de sfeer van thuis op te roepen tijdens de kerstperiode. Toen waren de miniatuurtjes nog gemaakt uit hout. Later, toen ook de kerstboom alsmaar populairder werd bij deze gezinnen, besloten ze hun kerstdorpjes onder de kerstboom te plaatsen. Het duurde nog enkele decennia vooraleer enkele grote commerciële bedrijven de trend naar voren schoven als must have voor de kerstperiode.

Anno 2013 is er van zelfgemaakte houten en kartonnen huisjes vaak geen sprake meer. De hebbedingen zijn vervangen door prachtige porseleinen versies, vaak gemaakt door het Amerikaanse Department 56. Zij introduceerden in 1976 al zes huisjes uitgevoerd in keramiek. Bedrijven als Lemax en Intratuin ontwikkelden in de jaren daarop hun eigen kerstdorplijn.

Trends 2013

Voor mensen die niet zo tuk zijn op trendgevoelige kerstversiering, zijn de kersthuisjes een verademing. De dorpjes blijven relatief gespaard van grote trendverschuivingen en kunnen jaar na jaar opnieuw opgebouwd worden zonder aan originaliteit of hipheid te verliezen. Wat wel een must is geworden zijn de animatiespeeltuigen in zo'n dorp, waardoor er meer draaiende en bewegende items in verwerkt worden.

Ben je wel gewonnen voor het idee van zo'n minikerstdorp, maar wil je je hele woonkamer niet laten inpalmen? Dan heeft Intratuin de geknipte oplossing. Bij hen vind je kleine kerstdorpjes in lantaarns, op dienbladen of onder stolpen. Ideaal om klein te beginnen!

Ben je best nieuwsgierig geworden naar al dat moois? Maar vraag je je nog steeds af hoe dat alles eruit ziet of hoe je er best aan begint, wat je nodig hebt en hoeveel dat alles moet kosten? Ga dan eens naar Intratuin Zwijndrecht. Daar vind je een enorm breed assortiment aan kersthuisjes en -dorpjes. Je vindt er ook 3D-achtergronden en voorgevormde bouwplaten om het je gemakkelijker te maken een eigen dorpje te starten. Wedden dat je binnen de kortste keren helemaal gek bent van de huisjes en al reikhalzend uitkijkt naar nieuwe items om je dorpje op te vrolijken?

Actie

Vanaf 18 november heeft Intratuin Zwijndrecht diverse kersthuisjes in de aanbieding. Houd de folder op intratuin.be/zwijndrecht dus goed in de gaten.

Ook voor hen die niet gek zijn van kersthuisjes biedt Intatuin heel wat moois. Ga zeker eens een kijkje nemen bij Intratuin Zwijndrecht om hun betoverende kerstmarkt te ontdekken en laat je inspireren op de grootste kerstmarkt van België. In het assortiment vind je naast kersthuisjes ook alle denkbare kerstballen en overige decoratiematerialen om je boom op te vrolijken. Denk bovendien ook aan de randdecoratie: kussens, linten, kaarsen, verlichting, serviezen, stolpen, …. Ze dragen allemaal bij tot die ultieme kerstsfeer. Bij Intratuin Zwijndrecht word je vanaf de parking tot aan de kassa ondergedompeld in een kerstwereld waar de ideeën en creatieve toepassingen eindeloos zijn. De winkel ligt op slechts 10 minuten afstand van het centrum van Antwerpen en is ook op zondag open. Maak er meteen een gezellig winters shopdagje van en ga naar huis met een heerlijk warm kerstgevoel!

Meer info vind je op www.intratuin.be

MEER OVER Wonen