1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

"Sophie blijft voor altijd 16"

Zondag werd in Hoevenen aan de Antwerpsesteenweg het 229ste SAVE-bord in ons land onthuld. Daarop staat 'Sophie 16 jaar'. Elk bord staat voor een verongelukt kind jonger dan 26 jaar en verbergt een menselijk drama.

Erik Vandewalle

In februari 2011 kwam Sophie Van De Heijning om het leven bij een verkeersongeval. Ze stak op het zebrapad over en werd gegrepen door een auto, die daarna vluchtmisdrijf pleegde.

"Al deze borden zijn niet alleen een herdenking van de slachtoffers. Elk bord is een signaal dat zo'n tragische gebeurtenis niet meer mag gebeuren en dat we allemaal verantwoordelijk zijn voor veiligheid in het verkeer", benadrukte Luc Deckers van vzw OVK, Ouders van Verongelukte Kinderen.

“Ik ben blij dat het kruispunt nu veiliger is geworden voor andere zwakke weggebruikers”, zei Geertje Fasseur, de mama van Sophie.

“Het verdriet en gemis blijven intens en pijnlijk. Die lege stoel, dat lege bed. Maar we hebben het overleefd. Het heeft ons sterker gemaakt en de relaties met familie, collega’s en vrienden kregen een heel andere betekenis. Al deze mensen hebben ons geholpen door die aartsmoeilijke tocht en we zijn hen daarvoor eeuwig dankbaar”, zei papa Luc Van de Heijning.

Erik Vandewalle Foto W&FMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio