Opvallend: we gaan veel minder uiteten

De economische crisis heeft iedereen veel bewuster gemaakt van zijn budget. Een regelrecht gevolg daarvan is duidelijk voelbaar in de horeca: steeds minder mensen gaan namelijk nog op restaurant en kiezen voor de budgetvriendelijke keuze van zelf thuis te koken.

mgeysmans

"Als het zo doorgaat, wordt België een van de allerduurste horecalanden van Europa. Sinds 2009 noteerden onze horecazaken een omzetverlies van 120 miljoen euro, of een daling met gemiddeld 30 miljoen euro per jaar. Om dat verlies te compenseren gingen de prijzen de hoogte in, met als gevolg dat steeds meer Belgen afhaakten en liever naar de goedkopere supermarkten trokken dan naar het restaurant of een frituur", aldus Gert Laurijssen, directeur van Foodservice in Het Laatste Nieuws.

"In het slechtste geval zullen de prijzen 30% toenemen. Een op de twee Belgen zal dan eenvoudigweg geen geld genoeg hebben om nog op restaurant te gaan."

Photo News

MEER OVER Eten & Drinken