BKCP overweegt juridische stappen tegen Michael Vanthourenhout

De kans is groot BKCP-Powerplus de contractbreuk van Michael Vanthourenhout niet zonder gevolg laat. Christoph en Philip Roodhooft, respectievelijk de sportieve en de administratieve baas van de ploeg, beraden zich met hun raadsman over juridische stappen.

drombouts

Michael Vanthourenhout ondertekende een overeenkomst met het team die tot eind 2017 liep. In dat contract was opgenomen dat de renner op 1 juli 2015 zou overstappen naar de profs. Vorige donderdag verraste de Europese beloftekampioen zijn broodheren met de boodschap dat hij vanaf 1 januari 2014 zou uitkomen voor Sunweb-Napoleon Games. Dat schoot bij BKCP in het verkeerde keelgat, dus wordt er actie ondernomen.

De wet van 1978 geeft atleten de mogelijkheid een contract voortijdig te beëindigen mits het betalen van een vergoeding die gelijk is aan het loon dat ze zouden verdienen tussen het moment van de verbreking en het aanvankelijk voorziene einde van het contract. Die som zou bij Michael Vanthourenhout in de vele tienduizenden euro’s lopen.”We betreuren de manier waarop dit moet verlopen”, meldde Philip Roodhooft. “Maar we kunnen niet over ons heen laten lopen.”

Of Jurgen Mettepenningen, Vanthourenhouts nieuwe baas, ook voor de rechter moet verschijnen als derde partij die aanzette tot het verbreken van een overeenkomst, daar wordt pas later over beslist.

GV

Foto Photo News

Meer sportnieuws