Buurtwerking pleit voor concreet mobiliteitsplan rond stadion KV Mechelen

De aanvraag tot bouwvergunning die KV Mechelen indiende voor twee nieuwe tribunes op de Kleine Nieuwendijk, zorgen voor een aantal vragen bij de verschillende buurtcomités. Vooral rond het mobiliteits- en milieueffectenrapport wachten de buurtbewoners nog op concrete afspraken.

Jan Timmermans

Als een van de mogelijkheden om het verkeer op wedstrijddagen te beperken, zou de club naar verluidt pendelbussen willen inzetten. "Dat is één van de mogelijke oplossingen die we momenteel in overweging nemen", bevestigt persverantwoordelijke Dirk Van de Sandevan KV Mechelen. "Het mobiliteitsplan bevindt zicht volop in de ontwikkelingsfase. Andere mogelijkheden liggen momenteel dus nog open. Een concreet onderdeel dat al in het kader van het mobiliteitsplan werd gerealiseerd, is de fietsenstalling aan het lyceum. Uiteraard volgen er nog initiatieven." Zo belooft KV nog te zorgen voor een buurtparking. Er zouden verder geen nieuwe parkings worden aangelegd in de buurt van het stadion.

Toch zit de delegatie van de buurtwerking die zaterdag afzakte naar het stadion van KV Mechelen nog met enkele vragen. Zij vinden de beloftes van geel-rood voorlopig nog te voorwaardelijk. "Net als een paar maand geleden, werd het opnieuw een informeel gebeuren", legt Freddy De Wilder van buurtcomité Caputsteen uit. "Er werden, uiteraard in constructieve sfeer, enkele vragen en bezorgdheden uitgewisseld. Daarom stelden we aan het eind van onze ontmoeting de uitdrukkelijke vraag om zo snel mogelijk een echte werkvergadering te organiseren met een afvaardiging van de buurtcomités."

KVRO

Archiefbeeld Photo News

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio