1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

250 mensen nemen afscheid van betreurde barman

In Heist-op-den-Berg namen 250 mensen op emotionele manier afscheid van de 19-jarige Diégo Catoul. De jongeman kwam vorige week om het leven bij een verkeersongeval in Tremelo.

Jan Timmermans

Opnieuw vormde aula Karel van begrafenisondernemer De Ryck uit Heist het decor voor het tragisch afscheid van een veel te jong iemand. Het voorbije half jaar nam het aantal Heistse verkeersslachtoffers hallucinante proporties aan: op amper zes maanden tijd kwamen negen jonge inwoners -al dan niet binnen de gemeente- om het leven in het verkeer. Voor Diégo Catoul, die als barman werkte in de Leuvense resto club Rodins, sloeg het noodlot vorige week zaterdag toe, toen hij met zijn wagen tegen een elektriciteitspaal terecht kwam in Tremelo.

Verschillende vrienden, kennissen en collega's van Diégo Catoul namen het woord tijdens de burgerlijke plechtigheid. De eerste afscheidsbrief werd voorgelezen namens broer Steve. Ook de horecacollega's van de betreurde jongeman reageerden aangeslagen. "In het begin had je had nog veel te leren. Maar de kans die je kreeg, greep je met beide handen. We deden soms lange dagen samen, maar toch bleef je altijd dezelfde, enthousiaste Diégo. In de horeca zag ik veel personeel gaan, maar nooit eerder deed het zoveel pijn als nu", klinkt het. "Je werkte altijd met liefde en respect voor het vak. Elke dag groeide je nog en je zou een grote man van de praktijk worden." KVRO

Foto Marc AertsMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio