'The Team' palmt Antwerps justitiepaleis in (album)

De Europese coproductie 'The Team' is in Antwerpen neergestreken. Veerle Baetens speelt in dit alles een van de hoofdrollen. Uw krant ging exclusief een kijkje nemen op de set en sprak met de Antwerpse Baetens, Koen De Bouw en de Deense regisseur Kathrine Windfeld die haar sporen al verdiende bij straffe Scandinavische fictie als 'The Killing', 'The Bridge' en 'Wallander'.

jatimmermans

Nadat drie lijken zijn gevonden in Antwerpen, Berlijn en Kopenhagen wordt een Europees politieteam op poten gezet. Over de verhaallijn en de achtergrond van de personages mag verder nog niet veel geweten zijn, behalve dan dat niet iedere politiemedewerker even zuiver op de graat is. Veerle Baetens speelt de Belgische Alicia, Koen De Bouw is haar assistent, Hilde Van Mieghem speelt een onderzoeksrechter en Filip Peeters is te zien in een Duitse rol.

Er wordt voor 'The Team' nog gedraaid tot juni, voor een totaal van 130 draaidagen. Momenteel zit de filmploeg in het oude justitiepaleis van Antwerpen. In het tweede deel van 2014 start de postproductie en dan krijgen we allicht in het begin van 2015 de reeks te zien.

Lees het volledige verhaal in uw maandagkrant.

GEERT VERHEYEN

Foto Wim Hendrix

MEER OVER Veerle Baetens