14-jarige Max rijdt top twintig van kartingwereld binnen

Max Timmermans (14) mag zich officieel tot de twintig beste kartingracers van de wereld rekenen. Hij eindigde op het WK negentiende, met een half kapotte wagen.

jatimmermans

Het avontuur van de Oelegemse familie Timmermans in New Orleans, in de Verenigde Staten, zit erop. Max streed afgelopen zaterdag voor een plek op het wereldpodium. Hij haalde de top tien niet, maar het had er volgens zijn vader zeker ingezeten.

"Het was een bijzonder tumultueus kampioenschap", vat Rudy (43) samen. "Sowieso ben je gebonden aan de kart die je bij het begin krijgt toegewezen. Spijtig genoeg werd er best agressief gereden, dus crashes waren onvermijdbaar. Bovendien kreeg hij naar mijn mening onterecht een penalty van tien seconden toegewezen tijdens de kwalificatie voor de zogenaamde prefinale, de wedstrijd die je positie tijdens de finale bepaalt. Daardoor was hij niet rechtstreeks gekwalificeerd en moest hij een second chance rijden. Daar werd hij dan weer vlotjes vierde. In de finale kreeg hij een ferme crash te incasseren. Hij viel helemaal terug naar de 36ste en laatste plaats en zijn wagen stond schots en scheef. Ondanks al die tegenslag slaagde hij erin om zich toch terug te knokken naar de 19de plaats. Ik ben ervan overtuigd dat hij in andere omstandigheden los in de top tien had gereden."

DVD

Foto: Max Timmermans tijdens een van zijn races in New Orleans

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio