Mexicaanse familie vastgebonden en doodgestoken

In de Noord-Mexicaanse stad Ciudad Juárez hebben gewapende mannen acht leden van eenzelfde familie vermoord. Onder hen waren er ook drie kinderen alsook drie vrouwen. Dat meldde de lokale politie zondag.

jatimmermans

De slachtoffers bevonden zich in hun woonst toen ze aangevallen werden. Er was eerst sprake dat ook een tweejarig kind van de familie ontvoerd werd, maar het kind bleek bij de buren achtergelaten te zijn.

De federale politie gaf eerst aan dat de familieleden doodgeschoten werden met kalasjnikov-machinegeweren en pistolen. Maar dat werd door de wetsgeneesheren ontkend. Volgens hen werden de slachtoffers doodgestoken. De kinderen waren tussen 4 en 6 jaar oud.

Tape over mond

Volgens het parket van de deelstaat Chihuahua waren de slachtoffers aan handen en voeten vastgebonden en was er tape over hun mond geplakt. Die 'werkwijze' wordt vaker toegepast door de Mexicaanse georganiseerde misdaad.

Chihuahua grenst aan de Verenigde Staten en daarom is er een zeer hevige strijd tussen de drugskartels om de controle over de drugstrafiek naar de VS. Zij laten zich ook in met mensensmokkel en wapenhandel.

Belga

Foto Reuters