Ouders betogen op Grote Markt

De belangrijkste gemeenteraad van het jaar krijgt vanavond een warm welkom van niet minder dan vier organisaties die actie voeren op de Grote Markt in Antwerpen.

jatimmermans

Je zou het de moeder aller gemeenteraden kunnen noemen. Vanavond, maar ook dinsdag- en woensdagavond, debatteren meerderheid en oppositie over de begroting voor de vijf komende jaren. Niet minder dan vier organisaties willen van de gelegenheid gebruik maken om hun stem en ongenoegen te laten horen.

STANDPUNT: Het belangrijkste debat van het jaar

De Vereniging Verontwaardigde Ouders is daarbij de meest opvallende, wegens nog maar net opgericht. "We zijn gegroeid vanuit de ouderverenigingen van verscheidene scholen", zegt mede-initiatiefneemster Sofie Michels. "We zijn verontwaardigd over het feit dat dit stadsbestuur de openluchtcentra Diesterweg en Sint- Idesbald wil verkopen, zelf geen vakantie-uitstappen meer wil aanbieden en ook de steun aan Kindervreugd opzegt."

"Ondoordachte beslissing"

"We vragen aan het stadsbestuur om met alle betrokkenen een constructieve dialoog op te zetten. Want door hun, in onze ogen, te snelle en ondoordachte beslissing staan niet alleen de bos- en zeeklassen op de helling, maar ook de laagdrempelige kampen tijdens de schoolvakanties."

De opleg die het stadsbestuur voorstelt, is ontoereikend, vindt de vereniging, en zal het verschil tussen 'arm' en 'rijk' in de hand werken. "De scholen zullen namelijk moeten bijleggen en dat is een stuk makkelijker voor scholen met ouders die het financieel breed hebben. Niet subsidiëren dus, maar faciliteren."

Daarmee zitten de ouders op dezelfde lijn als ACOD Onderwijs, dat maandagavond vanaf 18.30u op de Grote Markt eveneens betoogt voor bos- en zeeklassen. De socialistische vakbond voert tegelijkertijd ook actie tegen de gewijzigde dienstregeling van de stedelijke loketten.

Volg vanavond de Antwerpse gemeenteraad op de voet via www.gva.be.

WIM DAENINCK

Foto Wim Hendrix