Huis brandt uit door defect televisielampje

Een familie uit Merksem is vrijdagavond zowat alles kwijtgeraakt na een zware brand. "Als we tien minuten later waren thuisgekomen, waren er doden gevallen", zegt Renata De Schepper. "Volgens een expert is het de tv die in brand vloog, terwijl hij uit stond."

mceulemans

De schade die de uitslaande brand veroorzaakte is enorm, maar dat niemand gewond raakte mag een wonder heten. "Mijn man en ik huren de gelijkvloerse verdieping van onze dochter", vertelt Renata De Schepper (58). "Zij lag boven te slapen, samen met haar man en dochtertje van tien. Mijn echtgenoot stormde meteen het huis binnen. Ondanks de vele rook en de enorme hitte - zijn haar was al verschroeid - dacht hij er nog aan om de gaskraan in de kelder te gaan afsluiten."

"Ondertussen stond ik onderaan de trap mijn longen uit mijn lijf te roepen, om mijn dochter te waarschuwen. Zij en mijn kleindochter waren snel buiten. Maar haar echtgenoot viel van de rook flauw bovenaan de trap. Door mijn geroep werd hij terug wakker, maar het vuur was onderaan de trap al te hevig geworden. Hij moest dus het dak op vluchten. Hij werd drie kwartier later bevrijd door de brandweer, maar was tegen dan zwaar onderkoeld en moest de nacht in het ziekenhuis doorbrengen."

Flatscreen

Een expert van de verzekering kwam dit weekend al kijken naar het volledig uitgebrande pand. "Blijkbaar was het de televisie, een flatscreen van Samsung, die spontaan in brand is gevlogen", vertelt Jessica Smet (33), de eigenares van het huis.

"Meer bepaald het led-lichtje dat gaat branden wanneer je de tv afzet, zou aan de bron van het technisch probleem hebben gelegen. De televisie is trouwens ook het enige toestel in die kamer dat voor brand gezorgd zou kunnen hebben. Hij was nog maar een jaar oud. Blijkbaar is het bijzonder uitzonderlijk dat zo'n probleem voorkomt."

Lees het volledige verhaal maandag in Gazet van Antwerpen.

DENNIS VAN DAMME

foto BFM

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio