Winst voor Antwerp Giants tegen Bergen

Na twee nederlagen op rij (Charleroi en Den Bosch in de eurochallenge) wilden Roel Moors en zijn maats nog eens de zoete smaak van een overwinning proeven. Daarvoor moesten ze vanavond Mons opzij zetten. De thuisploeg had problemen na het uitvallen van sterspeler Justin Cage maar had met ex-Giants Jason Love en Maarten Rademakers twee gemotiveerde vervangers in huis.

evrolix

De havenjongens namen de beste start (2-11) maar enkele Antwerpse slordigheden lieten de thuisploeg terug in de match komen(13-15). De Zeeuw(13p) en Driesen zorgden voor een 13-19 stand na het eerste kwart. De mee gestarte Marko Spica zat ondertussen al enige tijd terug op de bank met foutenlast. Voor Mons een punt kon maken in het tweede kwart stonden Moors en co 13-25 voor. Guy Muya wou evenwel van geen wijken weten. Hij stond echter alleen zodat de Giants met een ruime 24-41 voorsprong konden gaan rusten.

De thuisploeg begon aan de tweede helft met twee driepunters op rij maar gelukkig antwoordde Barry Stewart(13p)(32-49). Mons stak een tandje bij in defence en met een 41-50 tussernstand na driekwart wedstrijd mochten de bezoekers nog blij zijn. Ben Simons(8p) en Turner(19p) hielden de Giants op voorsprong naar 51-60 maar de thuisploeg was op dat moment de betere en kwam langs Stiit(11p) en Love(13p) terug tot 55-62 met nog twee minuten op de klok. Roel Moors(8p) had het laatste woord vanop de vrijworplijn. Eindstand : 59-69

Ludo Hendrickx

MEER OVER Telenet Giants Antwerp

Meer basketbal