Bleek Antwerp gaat weer onderuit in Dessel

Antwerp heeft voor het tweede jaar op rij averij opgelopen op het veld van Dessel. Een globaal te troosteloze indruk gevende Great Old kon nooit het laken naar zich toetrekken en bleef ver onder de verwachtingen. Asubonteng profiteerde voorbij het uur en in korte tijd twee keer van cadeautjestijd bij Antwerp: 2-0.

evrolix

Antwerpcoach Jimmy Floyd Hasselbaink had twee echte zekerheden. De Nederlander wist wat hem te doen stond na de 5-0-blamage die de Great Old vorig seizoen op het veld van Dessel had opgelopen, en dus was een punt - want toch op verplaatsing - wel de minimumoogst. Daarbij kwam de Kempense de zes op zes uit de jongste weken en dus de daarmee gepaard gaande recht evenredige vertrouwensbarometer bij Brepoels en co.

Bij Antwerp begon Bostock voor de tweede week op een rij op de bank, en ook Tano kreeg wat verplichte rust. Calabro daarentegen, net hersteld van zijn kuitblessure, kwam gewoon weer aan de aftrap, en dus bracht Hasselbaink eens wel zowat dezelfde elf in de wei. Bij Dessel kreeg Bennassar, op de bosuil beleefd uitgewuifd, geen startplaats.

Een weinig denderende eerste helft overigens. Vansimpsen leek wel al snel de neus aan het venster te steken, maar dat was maar valse hoop. Antwerp draaide evenmin meteen naar behoren, want te weinig tempo, nog te veel afval in het spel en menig keer te weinig vertrouwen aan de bal. Snel pech ook voor de Great Old toen aanvoerder De Roeck alweer geblesseerd naar de kant moest. Na twintig minuten werd wel zeer zwak wegwerken van Sengier de Great Old bijna fataal, maar Asubonteng bleek net niet leep genoeg. Rond het halfuur kwam Antwerp wél wat meer opzetten, wat resulteerde in pogingen van Faucher en Kil.

Na de koffie al wat meer vuur bij Antwerp - of toch voor even - , en Calabro die al snel de 0-1 aan de voet had. Faucher met een schamper met het hoofd had op het uur de 0-1 moeten binnen knikken. De Fransman had zich beter goed van zijn taak gekweten, want luttele tijd nadien al had Antwerp een sterke Sengier nodig om een schot van Meeus op de paal te tikken. Ook de rebound van ploegmakker Gielis trof het ijzer. Kort daarna mocht de Great Old wel aan het jammeren toen Bakkenes als Sinterklaas fungeerde. De Nederlander ging stevig in de fout en Asubonteng nam het cadeautje gaarne in ontvangst: 1-0. Nog eens zes minuten later mocht diezelfde Asubonteng rustig aanleggen: 2-0.

Nog vier wedstrijden en ook Antwerp mag de winterstop induiken. Benieuwd met welke transgesprekken ze die tijd op de Bosuil zullen vullen, want de bazen in Deurne-Noord, met Hasselbaink voorop, mogen dan wel beweren "tevreden te zijn met de kern die ze hebben", de Great Old heeft vers bloed en vooral bijkomend (aanvallend) talent nodig. Benieuwd ook of Luke Giverin straks een contract onder de neus geduwd krijgt.

STDR

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws