KV Mechelen vraagt bouwvergunning voor twee nieuwe tribunes

Deze week heeft voetbalclub KV Mechelen een bouwaanvraag ingediend bij de stad Mechelen voor de bouw van twee nieuwe tribunes. De tribunes zijn aan vervanging toe en zouden 5.000 extra plaatsen moeten opleveren, wat de totale capaciteit op 18.000 toeschouwers moet brengen.

evrolix

Waar nu de vakken, M, H, I, J en K zijn, komen twee nieuwe tribunes: een zogenaamde sfeertribune en een tribune waarvoor met het Mechelse telecombedrijf Telenet samengewerkt wordt. De plannen komen er na gesprekken met vele interne partijen, het telecombedrijf en de buurtcomités. "We hebben nu de bouwvergunning aangevraagd en hebben de buurtcomités hiervan als eerste op de hoogte gebracht. Het was een constructief gesprek en zij zullen de verbouwingen samen met ons opvolgen," zegt voorzitter Johan Timmermans. Malinwa zal een aantal maatregelen treffen, zoals het aanleggen van een buurtparking en het bewust niet aanleggen van nieuwe parkings in de buurt van het stadion 'Achter de Kazerne'. Ook zal men proberen te werken met pendeldiensten. Er wordt tevens onderhandeld over een kindercrêche in het stadion.

De stad Mechelen heeft minimaal 90 werkdagen om de bouwvergunning al dan niet toe te kennen. In mei, meteen na de competitie, wil de voetbalclub starten met de afbraak en nieuwbouw van de eerste tribunes. Later volgen de hoofdtribune en het gebouw met de seats. KVM zal na de toekenning van de bouwvergunning voor de eerste twee tribunes ook de aannemer kiezen voor de vernieuwingsoperatie van het stadion.

Belga Foto Belga

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws