Niels Albert: "Ik was de beste man in koers"

Niels Albert (BKCP-Powerplus) moest zich zaterdag in Hasselt tevreden stellen met de tweede plaats in de derde manche van de Bpost Bank Trofee veldrijden. De zege ging naar wereldkampioen Sven Nys (Crelan-KDL). "Ik was de beste man in koers, maar ik heb niet gewonnen", sakkerde Albert na afloop.

evrolix

"De laatste bochten van dit parcours hebben me de das omgedaan", vervolgde hij. "Daar kwamen we met drie opnieuw samen, ondanks het feit dat ik hard gewerkt had in de slotronde. Toch ben ik tevreden. Ik heb net als vorige week in Hamme de cross kunnen maken en dat is het bewijs dat het goed is met mijn conditie. Zondag in Gavere ga ik er opnieuw tegenaan. Ik ben donderdag naar het parcours gaan kijken en het wordt een moddercross. Afwachten wie na de snelle cross van Hasselt het best gerecupereerd zal zijn. Maar afgezien hebben we vandaag allemaal."

Klaas Vantornout (Sunweb-Napoleon Games) werd zaterdag derde. "Dit was een spurt van drie stervende lijken", zo zei de Belgische kampioen na afloop. "Eerst was het in de slotronde hard tegen hard omdat van Kessel het tempo wilde drukken om Meeusen te laten terugkomen. Daarna wilde ik lopend het verschil maken, maar daar ben ik niet in geslaagd. We moesten dus spurten met de drie beste mannen uit de koers en daarin had ik geen schijn van een kans."

Belga Foto Belga

MEER OVER Hasselt

Meer sportnieuws