'The Broken Circle Breakdown' wint publieksprijs op filmfestival van Sevilla

"The Broken Circle Breakdown" van Felix van Groeningen heeft zaterdag de publieksprijs gewonnen op het Festival van de Europese Film in het Spaanse Sevilla, zo meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds.

evrolix

De prijs werd in ontvangst genomen door Nell Cattrysse, de achtjarige actrice die in de film de rol van Maybelle speelt. "Het blijft me keer op keer verrassen hoe deze film het publiek raakt", zegt Felix van Groeningen in een eerste reactie. "Of het nu in Noorwegen, in Duitsland, in de VS of in Spanje is. Een mooiere erkenning dan een publieksprijs kan je niet krijgen."

Vorige week maakte de European Film Academy (EFA) nog in Sevilla bekend dat "The Broken Circle Breakdown" als enige speelfilm dit jaar genomineerd is in de vijf belangrijkste categorieën voor de European Film Awards, het Europese broertje van de Oscars. Zo werden hoofdrolspelers Veerle Baetens en Johan Heldenbergh respectievelijk genomineerd in de categorieën Beste Actrice en Beste Acteur. De film vertegenwoordigt ons land ook bij de Academy Awards, de Amerikaanse Oscars. Ondertussen heeft de film in Frankrijk, onder de titel "Alabama Monroe", dit weekend de kaap van de 200.000 bezoekers gerond.

Belga Archieffoto

MEER OVER Veerle Baetens

Nu in het nieuws