Kunstwerk voor eerste geboortebos

In Kapellen wordt op zondag 17 november het eerste geboortebos aangeplant. Daarvoor werden alle peuters die in 2010, 2011 en 2012 werden geboren, met hun familie uitgenodigd. Er worden in totaal een 800 mensen op de eerste aanplanting verwacht waaronder ook kunstenaar Peter Quirijnen die samen met Johan Huys van Furbanice een passend kunstwerk schenkt.

Haentjens Roland

Het geboortebos wordt vanaf 10.30 uur aangeplant op het scoutsdomein aan de Wolvenbosdreef. In totaal zullen de kindjes en hun ouders onder begeleiding van bosconsulenten zo’n 4.000 m² met verschillende soorten inheemse bomen, beplanten. In totaal worden 1.806 nieuwe bomen aangeplant. Het kunstwerk De Ooievaar op zijn nest, wordt om 11.00 uur onthuld. Kunstenaar Peter Quirijnen en Johan Huys van Ambrosia Design tekenen voor dit perfecte symbool van het nieuwe geboortebos.. Kapellenaar Johan Huys van Ambrosia Design/Furbanice gaf hiertoe de aanzet:” Ik had al eerder het gemeentebestuur gecontacteerd om bomen te planten in de gemeente ook al in het kader van de uitdaging van BOS+ om in Vlaanderen 10 miljoen bomen te planten tegen 2020. Ik richt daartoe zelfs een nieuwe vereniging op: Furbanice, ook om ecologisch verantwoord ondernemen te promoten. Door de beperking in oppervlakte leek het dat ik geen boom in de grond kon krijgen in Kapellen, maar het gemeentebestuur nodigde mij uit op een creatieve wijze deel te nemen aan het geboortebos.”

Johan Huys vond via zijn broer Tom in de rope skippingclub Skip’d, kunstenaar Peter Quirijnen met wie hij in augustus dit jaar sprak over het idee.

Peter Quirijnen (42) is eigenlijk een tekenaar: “ Tot Johan mij contacteerde tekende ik vooral decors en illustraties voor o.a. Suske en Wiske en was ik ook de eerste tekenaar bij Studio 100 van Gert Verhulst. Momenteel heb ik een nieuwe passie: olieverfschilderen. Dit kunstwerk echter was van een gans andere orde, maar na een dag had ik het ontwerp getekend. Johan had een hoop ijzerafval van hoge kwaliteit liggen en kwam op het idee daaruit mijn Ooievaarsnest samen te stellen. Het resultaat is een in totaal vijf meter hoog kunstwerk dat een ooievaar op zijn nest op een paal uitbeeldt en zo’n 250 kg weegt.”

Onze fotograaf mocht er bij zijn en kon het eerste plaatje schieten van het kunstwerk dat zondag officieel onthuld wordt.

Roland HaentjensMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio