Sinterklaas komt, opgewacht door 12.000 mensen, aan in Antwerpen (album)

In Antwerpen is Sinterklaas zaterdagnamiddag als vanouds met zijn stoomboot uit Spanje aangekomen. Hij verkeerde in het gezelschap van een team zwarte Pieten en had goed nieuws voor de duizenden aanwezige kinderen: ook dit jaar zijn zij allemaal braaf geweest.

evrolix

"Welkom in onze mistige, maar mooie stad", heette Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) de kindervriend welkom. Het was de eerste keer dat De Wever de Sint mocht ontvangen en hij had speciaal voor de gelegenheid zijn feestelijkste strikje aan. Sinterklaas was naar eigen zeggen erg blij opnieuw in ons land te zijn, en vroeg naar de toestand van de daken. Een paar kapotte dakpannen en versleten roofing werden hersteld, verzekerde de Antwerpse burgervader. Zo kan de Sint op 6 december voor zijn verjaardag wellicht veilig cadeautjes brengen bij de brave kinderen.

De Sint schudde in een optocht van de Scheldekaaien naar het Antwerpse stadhuis de handjes van vele kinderen en hun ouders, die dit jaar met 12.000 kwamen opdagen. De schoorsteenzwarte pieten, met fleurige pakjes en oorringen, deelden lekkernijen uit. De aankomst werd dit jaar ook geanimeerd door verschillende sportieve figuren, dit in het teken van Antwerpen als Europese Sporthoofdstad. Zwarte Piet startte een wereldrecordpoging tikkertje, maar het is nog niet helemaal duidelijk of dat gelukt is.

Wel zeker is dat de goedheilig man zich ook dit jaar niet kwaad hoeft te maken. Eerst las de Sint vanaf het balkon in zijn boek dat er toch een paar kinderen stout waren geweest, maar dat bleek een vergissing. "Er zijn ook dit jaar geen stoute kinderen", besloot hij tevreden. Hij riep alle kinderen tot slot op om veel te spelen, liefst niet altijd achter de computer, maar vooral vaak buiten.

Belga Foto Belga

MEER OVER Bart De Wever

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio