Sven Nys wint Bpost bank trofee veldrijden in Hasselt

Sven Nys (Crelan-KDL) heeft zaterdag in Hasselt de derde manche van de Bpost Bank Trofee veldrijden gewonnen. De wereldkampioen versloeg na een gesloten wedstrijd in een spurt met drie Niels Albert (BKCP-Powerplus) en Belgisch kampioen Klaas Vantornout (Sunweb-Napoleon Games). Tom Meeusen (Telenet-Fidea) miste door een foutje die spurt en werd vierde. Kevin Pauwels finishte op een teleurstellende veertiende plaats.

evrolix

Nys en Albert namen niet de beste start in het Kapermolenpark. De wereldkampioen was achtste na een ronde en zijn voorganger in de regenboogtrui pas dertiende. Best gestart waren Klaas Vantornout, Philipp Walsleben en Martin Bina. Maar de Duitser struikelde daarna over de boomstammen en de Tsjech reed in het decor. Wietse Bosmans en Albert namen hun plaatsen naast Vantornout in en half koers zat ook Nys vooraan. De geloste Bosmans kwam met Bart Aernouts nog even aansluiten, maar uiteindelijk gingen de Nederlander Corné van Kessel en Meeusen in de slotronde mee met het koptrio. Door fouten van Van Kessel en Meeusen werd er gespurt met drie. Nys zorgde ervoor dat hij als eerste uit de laatste bocht en dus ook over de meet kwam.

Nys had op 13 oktober in Ronse ook al de openingsmanche op zijn naam geschreven. Op 1 november werd hij in de Koppenbergcross vijfde. In de tussenstand heeft Nys nu 50 seconden voorsprong op Albert en 1:08 op Vantornout. Op 21 december wordt in Essen de vierde wedstrijd van de Bpost Bank Trofee afgewerkt.

Belga Foto Belga

Meer sportnieuws