Fabian Cancellara komt drie dagen naar België

De Zwitserse wielervedette Fabian Cancellara zal vanaf maandag drie dagen in België vertoeven. "Maandag zit hij in het televisieprogramma Reyers Laat, dinsdag gaat hij de door enkele renners van de Tour de France gesigneerde tafel van Vive le Vélo overhandigen in Ardooie en woensdag staat er een ploegbespreking in Wallonië en een test in Noord-Frankrijk op zijn agenda", zegt Remi De Moor, voorzitter van de fanclub van 'Spartacus'.

mceulemans

Hij betreurt wel dat Cancellara niet naar het clublokaal in Oudenaarde zal afzakken. "Door allerlei omstandigheden heeft hij geen tijd. Graag hadden wij gezien dat Fabian de tafel van Vive le Vélo in het Museum van de Ronde van Vlaanderen zou overhandigen, maar de winnares van het kleinood wou dat dit gebeurde bij haar thuis in Ardooie. Een zeer spijtig voorval dus."

Verkenning

Woensdag zal de tweevoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen ook wat testen verrichten op enkele kasseistroken in het noorden van Frankrijk. Of hij hiermee zijn deelname aan de Tour de France van 2014 bevestigt, waar op de vijfde rit tussen Ieper en Arenberg een 'kasseirit' wacht, is een open vraag. De laatste deelname van Cancellara aan de Tour dateert van 2012.

Belga, foto Belga

MEER OVER Fabian Cancellara

Meer sportnieuws