Filipijnse uit Heist organiseert succesvolle inzamelactie

De Filipijnse Dina Tecson uit Heist startte in het begin van de week met het inzamelen van hulpgoederen voor de slachtoffers van tyfoon Haiyan. En met success: “Ondertussen staat onze inkomhal zo vol, dat we langs de achterdeur naar binnen moeten”, klinkt het.

Van Rompaey Kristof

Het bedrijf ELJO Balikbayan BOX uit Erpe-Mere, dat regelmatig spullen naar de Filipijnen opstuurt, staat in voor de verzending van de hulpgoederen die Dina Tecson -en met haar nog verschillende andere initiatiefnemers- verzamelde. Ter plaatse ziet de Rotary Club erop toe dat alles in de juiste handen terecht komen. “Van kleding en schoenen, tot speelgoed en voeding, de mensen brengen alles binnen”, vertelt Tecson. “De grote respons die er tot nu toe kwam, is werkelijk hartverwarmend. Ik had niet gedacht dat er zoveel mensen zouden reageren.”

De Filipijnse familie van Tecson woont niet in het rampgebied. “Het was natuurlijk een grote opluchting om te horen dat iedereen thuis veilig is. Het eerste wat ik me na het zien van de beelden voornam, is dat ik bij mijn volgende bezoek aan mijn thuisland meteen de getroffen gebieden wil bezoeken.”

015/75.32.83

www.balikbayan.be

Kvro

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio