't Sas van Emmele staat te koop

Het bekende café-restaurant Badhuis aan de Emblemsesteenweg 73 in Kessel (Nijlen) staat te koop. Veel mensen kennen het onder de naam 't Sas van Emmele. Tot 1964 kon je er in de Nete zwemmen.

Van Rompaey Chris

Boske Vrancx, die eigenlijk Frans heette, bouwde in 1897, vlak naast de Kleine Nete op de grens met Emblem (Ranst), de herberg Maison des Bains.

"Een jaar eerder rijpte bij hem het idee om er een zwemgelegenheid te openen. Het was er namelijk een ideale plaats om te baden: omdat de dijken gemetseld waren, was er geen slijk. En het doorsijpelende water van het sas bood een heerlijke douche", zegt achterkleinzoon Leo Vrancx.

Al die jaren bleef het Maison des Bains of het Badhuis in handen van de familie Vrancx. Maar Leo Vrancx, de huidige eigenaar en uitbater, heeft nu toch beslist om het pand te verkopen. "Ik ben ondertussen 70 en mijn echtgenote is 69. Het is goed geweest. Wat niet wil zeggen, dat het moeilijk was om die beslissing te nemen."

Het Badhuis staat te koop bij Immo Dockx in Lier. "Het betreft een uniek gelegen historische horecazaak, nabij drukke passage van fietsers en wandelaars aan de Netedijken. Het pand is volgens het gewestplan gelegen in overstromingsgebied en landschappelijk waardevol groengebied. Het is opgenomen op de inventarislijst van Onroerend Erfgoed. De nieuwe eigenaar heeft geen brouwerijverplichtingen. De vraagprijs bedraagt 750.000 euro", zegt makelaar Werner Dockx.

0487.759.758,

Chris VAN ROMPAEY
Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio