Verspreiden van lichte reclamefolders wordt gratis

Wie in Duffel reclamefolders van maximaal tien gram verspreidt, betaalt daar niet langer een belasting op. CD&V is het daar niet mee eens.

Van Rompaey Chris

Voor het verspreiden van huis-aan-huisreclamedrukwerk betaal je nu twee eurocent per exemplaar, wat neerkomt op ongeveer 130 euro per keer dat je zo'n folder verspreidt. In het nieuwe belastingreglement hoef je voor reclamedrukwerk van hooguit tien gram niets meer te betalen.

CD&V vindt dit een verkeerde keuze. "Gedurende drie weken heb ik acht zulke folders ontvangen. Door het nieuwe belastingreglement hoeven deze bedrijven, die het al jaren gewoon zijn om deze belasting te betalen, alleen al voor deze drie weken geen 1440 euro meer betalen. Op jaarbasis betekent dit een minderopbrengst voor de gemeente van zo'n 25.000 euro. Als je deze belasting behoudt, hoef je sommige subsidies die jullie willen afbouwen, niet af te bouwen", stelt gemeenteraadslid Jos Hellemans (CD&V).

De meerderheidspartijen gingen op de vraag van CD&V niet in en stemden toch in met het nieuwe belastingreglement. "Het betekent minder werk voor onze administratie en we promoten er de lokale economie mee", redeneert schepen van Middenstand Sofie Joosen (N-VA).

Chris VAN ROMPAEY

Foto CVR

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio