Stad plaatst extra vuilbakjes

Op een aantal plaatsen in de Lierse binnenstad komen er extra vuilbakjes.

Van Rompaey Chris

Dat is het geval op het Kardinaal Mercierplein, in de Kruisbogenhofstraat en op de parking Gasthuisvest.

"De aanlooproute tussen de parking Gasthuisvest en de Grote Markt is erg gevoelig voor zwerfvuil. Het open plein geeft aanleiding tot het achterlaten van zwerfvuil en hondenuitwerpselen. Door een extra vuilbak te plaatsen langs de rand van het middenplein kan de hoeveelheid zwerfvuil beperkt worden en komt de stad tegemoet aan de vraag van de buurtbewoners", zegt schepen van Openbare Ruimte Bert Wollants (N-VA).

"Dit geldt ook voor de speelterreinen in de Maasfortbaan. De terreinen zijn gelegen in stedelijk gebied en worden gebruikt als speelplaats voor jongeren om te voetballen en te spelen. Anderen gebruiken het veld voor het uitlaten van hun hond. Er wordt regelmatig afval achtergelaten zoals blikjes, lege papiertjes, lege flesjes en hondenpoep. Om dit vuil te verzamelen, stellen we aan KSA en FOS een aantal vuilzakken ter beschikking die de stadsdiensten ook weer ophalen."

"Verder plaatsen we een extra vuilbak aan het postkantoor, meer bepaald naast de zitbank aan de kant van de Kruisbogenhofstraat. Zo hebben de leerlingen van het VTI aan de overkant de mogelijkheid om er hun afval te deponeren."

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio