Baas Natan ontkent peterschap schooltje

Edouard Vermeulen, grote baas van Natan, ontkent dat hij het peterschap heeft opgenomen van de gelijknamige school in Antwerpen-Noord. Nochtans speelt de school zijn naam en die van zijn modehuis wel uit in haar communicatie. Ondertussen escaleert de ruzie aan de top van het schooltje.

ikerremans

Zoals bekend is het zwaar hommeles in basisschool Natan. Tim Devolder, oprichter van het ‘schooltje voor jonge ondernemers’, heeft zijn directeur Jan De Roo aan de deur gezet, nadat die hem had beschuldigd van financieel gesjoemel (GvA 14/11).

“Daar weet ik allemaal niets van”, zegt Edouard Vermeulen. “Meneer Devolder, wiens vrouw klant bij ons is, heeft me destijds gevraagd of hij onze naam mocht gebruiken. Ik stemde toe. Het is de naam van een van mijn kinderen, maar het is ook maar een voornaam. Maar peter van de school, dat ben ik zeker niet. Ik ben er ook nog nooit geweest.”

Nochtans wordt de couturier wel als dusdanig uitgespeeld. Zo staat het op de website van de school: “Daarbij kunnen we rekenen op de enthousiaste steun van o.m. topeconomen als Geert Noels en Geert Wellens. Net zoals ook Edouard Vermeulen - ontwerper van het prestigieuze modehuis Natan en tevens ondernemer pur sang - zich achter ons pedagogisch project schaart. Allen aanvaardden ze het peterschap van onze school.”

Geert Noels wil de school wel helpen, maar dan alleen “onder bepaalde voorwaarden”. Voorts wil hij niet reageren.

Ondertussen schuift Tim Devolder de schoolsecretaresse naar voor als vervangster van de directeur. Maar Jan De Roo houdt vol: “Ik blijf op post. In het belang van de kinderen en van het schoolteam, dat goed werk levert. Ik betwijfel of de secretaresse over voldoende kennis beschikt om een school te leiden.”

WD Foto Kris Van Exel

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio