Tekenacademie verhuist mogelijk naar school op berg

Als de Heilig-Hartscholen binnen enkele jaren verhuisd zijn naar hun grote nieuwbouw in de Biekorfstraat, is het de bedoeling om de tekenacademie onder te brengen in de gebouwen op de berg. Dat vernam uw krant uit betrouwbare bron.

Inge Kerremans

Vorige week hakte het gemeentebestuur nog de knoop door om niet te gaan voor een dure DBFM-formule die op termijn twintig miljoen euro zou kosten. De vraag rees dan meteen of de beschikbare ruimte in de geplande kleinere nieuwbouw op termijn dan wel voldoende zou zijn voor de twee succesvolle academies te huisvesten. Nu blijkt het gemeentebestuur in alle stilte een alternatief scenario voor te bereiden. "Het klopt dat de tekenacademie de komende jaren nog als het ware te gast zal zijn bij de muziekacademie. Mede door extra containerklassen zullen we dat opvangen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat ze naar een eigen project gaan evolueren in een gebouw waar er voldoende plaats is, ook op lange termijn", bevestigt burgemeester Luc Vleugels (CD&V).

Op die manier kan er nu voor een goedkopere nieuwbouw gekozen worden. De kost voor het gebouw voor de tekenacademie moet dan pas binnen een paar jaar opgehoest worden, als de gemeente mogelijk opnieuw in rustiger financieel vaarwater zit. "Deze oplossing is misschien nog de beste voor iedereen. Er was veel werk geleverd om de twee academies in de geplande nieuwbouw te krijgen in de Oude Godstraat. Maar dan had het nog maar nipt geweest. Als het leerlingenaantal dan nog had blijven stijgen, hadden we binnen een paar jaar weer met plaatsgebrek gekampt. Misschien zal het afspringen van de grote nieuwbouw op termijn wel een zegen voor beide academies blijken."

Op de vraag welk gebouw de gemeente dan wel op het oog heeft voor de tekenacademie, blijft Vleugels op de vlakte. "We hebben een concrete optie", klinkt het. Betrouwbare bronnen bevestigen evenwel dat de gemeente kandidaat nummer één is om de gebouwen van de Heilig-Hartscholen op de berg te kopen als ze verhuisd zijn naar de Biekorfstraat. Er is nog geen koopovereenkomst getekend, maar de gemeente ligt duidelijk op vinkenslag.

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio