1 / 2

Fotograaf laat hart zien voor Filipijnen

De Heistse fotograaf Juan Wyns zet zich mee in voor een bijzonder fotoproject om de Filipijnen te steunen. Hij wil met zijn team zoveel mogelijk mensen fotograferen terwijl ze een hartje vormen met hun handen.

Inge Kerremans

Voor Wyns was de verre ramp in de Filipijnen heel dichtbij. "Mijn moeder heeft Filipijns bloed. Toen ik op het nieuws de beelden zich van totaal verwoeste steden en ik veel van die plekken herkende, was dat heel confronterend. Ik heb zelf een sterke band met het land en ben er al heel vaak geweest. Je weet dat die mensen nu alle steun van over de hele wereld kunnen gebruiken. Het was onmogelijk om stil te blijven zitten", vertelt Juan Wyns.

Snel werd met Mechelaars Glen Ramaekers en Tom Suykerbuyk het fotoproject Pictures for a Cause op touw gezet. "We gaan het hele land rondtrekken om professionele foto's te maken van mensen die een hartje vormen met hun handen. Op die manier willen we de mensen ginder moreel steunen. We willen laten zien dat we meeleven over heel de wereld. De bedoeling is om ook buiten ons land zulke foto's te maken."

Aan het project hangt ook een financieel kantje vast. "We vragen tien euro per foto. De mensen kunnen ze nadien downloaden op onze website. Zo houden ze een mooi souvenir over aan hun schenking. Wij engageren ons om het volledige bedrag te storten aan de Filipijnen. We hebben een samenwerking met de Filipijnse ambassade en het geld gaat naar het lokale Rode Kruis."

Gisteren waren de initiatiefnemers actief op de Groenplaats in Antwerpen. Op hun website maken ze bekend waar ze nog zullen langsgaan. Ook bedrijven en scholen kunnen hen contacteren.

Lees meer in de zaterdagkrant van Gazet van Antwerpen, editie Mechelen.

www.pictureforacause.comFoto Patrick De Roo

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio