Vlaamse havens bezoeken Aziatische tijgers

De havenbesturen van Antwerpen en Zeebrugge brachten onder leiding van Vlaams minister Hilde Crevits van 9 tot en met 14 november een bezoek aan Vietnam en Singapore, twee van de Aziatische tijgers. De Vlaamse delegatie kreeg in Vietnam overigens de uitlopers te zien van de taifoen die op de Filipijnen dood en vernieling zaaide.

drombouts

In Vietnam sloten haventopman Eddy Bruyninckx van het Havenbedrijf Antwerpen en zijn collega Joachim Coens van de haven van Zeebrugge alvast in samenhang met DEME-dochter Rent-a-Port een overeenkomst met Saigon Newport voor de uitbouw van een bulkterminal.

In Singapore kondigde de Antwerpse logistieke speler Katoen Natie (KTN) aan zijn Jurong Logistics Terminal fors te zullen uitbreiden. Katoen Natie is al sinds 1997 in Singapore aanwezig en volgt er zijn klanten.

In de haven van Singapore is op Jurong eiland een belangrijke petrochemische cluster aanwezig en dus ook het bedrijf van Fernand Huts. De Jurong Logistics Terminal telt nu al 11,2 ha. Daar komt nu 5 ha bij. Het gaat om fase vier, goed voor een investering van 56 miljoen Singaporese dollar (zo'n 33 miljoen euro). Volgens directeur Koen Cardon van KTN Singapore is het eiland Jurong snel één van de grootste chemische clusters ter wereld aan het worden.

PVb

Foto Belga

MEER OVER Haven Antwerpen

Nu in het nieuws