5 tips: zo word je niet gek tijdens de feestperiode

Het is weer zo ver: nog enkele weken en we zitten volop in de feestperiode. Sinterklaas, Kerstmis, … Voor velen een tijd om te genieten, maar ook om aan het stressen te slaan en veel te veel geld uit te geven. Wij geven vijf tips om jezelf (en je budget) niet te verliezen tijdens deze feestelijke periode!

mgeysmans

1) Nieuwe tradities: niet alles moet op 1 dag gebeuren. Hou de feestdagen zelf vrij voor je familie en organiseer de dagen voordien of nadien feestjes voor de vrienden.

2) Delegeer: je gezin is er om je te helpen, niet om je nog meer stress te bezorgen. Delegeer daarom: koop eens koekjes van de bakker in plaats van ze 's avonds nog halsstarrig zelf te willen maken en laat het doen van de boodschappen over aan je man.

3) Vrede op aarde: vergeet nooit waarrond het feestseizoen draait en zorg ervoor dat de lieve vrede ook in je eigen huishouden bewaard blijft. Het heeft echt geen zin om ruzie te zitten maken met je man of kinderen omdat ze een taak niet goed hebben uitgevoerd. Zie er het grappige van in en lach je doorheen de tegenslagen.

4) Cadeaus: je moet niet altijd diep in de buidel tasten om je vrienden van een leuk cadeautje te voorzien. Organiseer liever een avondje bij jullie thuis waarbij je leuke hapjes serveert of een lekker zelfgemaakt drankje, leg hen in de watten en geef hen tijd om bij te praten. Dat op zich is al een leuk cadeau.

5) Verander je blik: in plaats van enkel maar dure cadeaus te willen aankopen, kan je ook eens een andere weg inslaan en vintage items gaan zoeken online of in tweedehandswinkeltjes. Als je echt iets leuks spot, zullen de vrienden of familieleden daar even blij mee zijn dan met een dure cadeaubon.

Photo News

NIET TE MISSEN