Bellens weg zonder oprotpremie

Bellens weg zonder oprotpremie

Bellens weg zonder oprotpremie

Print
Het lot van Didier Bellens is bezegeld. De ceo van Belgacom gaat eruit. Hij krijgt vrijdagnamiddag zijn ontslag van het kernkabinet. Dat wordt door diverse bronnen bevestigd.

Een regeringslid bevestigde het vertrek van Didier Bellens gisteren al aan Le Soir en De Standaard. Een andere regeringsbron vertrouwde ons gisteravond toe dat de regeringstop vandaag weliswaar de formele beslissing nog moet nemen maar dat het vertrek van de omstreden Belgacomtopman “in de sterren geschreven staat”. Alles wees er gisteren op dat het ‘scenario exit-Bellens’ klaarlag en enkel nog groen licht moest krijgen van het kernkabinet.

Vertrouwen verdwenen

Voor de aanvang van de ministerraad gisterochtend lieten verschillende vicepremiers zich erg negatief uit over Didier Bellens.

“Het vertrouwen is zoek en hij zegt dat er geen vertrouwen meer is in ons”, klonk het bij Didier Reynders (MR).

“Men moet naar alle elementen kijken in dit dossier, ook die van veel vroeger”, aldus Alexander De Croo.

Lees ook: Bellens wil niet opstappen: "Mijn uitspraken werden verkeerd geïnterpreteerd"

Geen 4,2 miljoen euro

Het ziet er bovendien naar uit dat Didier Bellens wordt weggestuurd zonder een riante vertrekpremie die zoals geweten kon oplopen tot 4,2 miljoen euro, alles inbegrepen.

In regeringskringen klinkt het dat niemand binnen het kabinet bereid is om die gouden parachute te betalen. Mogelijk komt er wel een soort minnelijke schikking maar die zal in elk geval een pak lager liggen dan de ontslagpremie.

DIRK CASTREL
Foto Belga

Nu in het nieuws