Man die Molse (22) aanreed was geïntoxiceerd

Print
Mol - De autobestuurder die donderdagmorgen vluchtmisdrijf pleegde aan de John Kennedylaan in Gent, was geïntoxiceerd toen hij werd opgepakt. Dat bevestigt het Gentse parket.

Het ongeval gebeurde rond 7.00 uur aan de John Kennedylaan, ter hoogte van het staalbedrijf ArcelorMittal Gent. De bestuurder reed een 22-jarige vrouw uit Mol aan. Zij overleefde het ongeval niet. Een tweede fietsster, een vrouw van 24 uit Gent, werd niet aangereden maar werd in shock naar het ziekenhuis gebracht. De vrouwen waren op weg naar hun werk in Zelzate.

Het dodelijke slachtoffer reed op het fietspad. De autobestuurder week van zijn baanvak af en reed de vrouw op de fiets achteraan aan. De autobestuurder verloor daarna de controle over het stuur en botste twee keer tegen de middenberm.

De man reed volgens de verkeersdeskundige aan de toegelaten snelheid van 90 kilometer per uur, maar de oorzaak van het ongeval was mogelijk intoxicatie van de bestuurder. De 25-jarige aanrijder was na het ongeval doorgereden naar zijn woonplaats in Sas van Gent, en werd daar opgepakt door de Nederlandse politie.

De onderzoeksrechter in Gent heeft een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd. Het Nederlandse gerecht moet nu beslissen over de uitlevering van de man.

Bekijk de beelden via vtm:

Belga, foto Frederiek Vande Velde

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio