Samsung plant Galaxy-smartphone met geplooid display

Samsung plant Galaxy-smartphone met geplooid display

Samsung plant Galaxy-smartphone met geplooid display

Print
De Zuid-Koreaanse technologiereus Samsung is zinnens een Galaxy-smartphone op de markt te brengen, waarbij het display over de rand van de behuizing is geplooid. Dat bericht het financieel persagentschap Bloomberg donderdag, op basis van twee anonieme ingewijden.

De gebruiker kan op het geplooide scherm aan de rand dan nieuws of bepaalde berichten lezen. Volgens de twee ingewijden moeten de drie zijden van het display afzonderlijk van elkaar werken. Daarvoor zal het bedrijf een geavanceerdere versie van de Youm-schermtechnologie gebruiken, die begin dit jaar in Las Vegas werd voorgesteld. De technologie zit momenteel al in de Galaxy Round gebakken, een smartphone waarvan het scherm naar binnen is gebogen.

Het is nog niet geweten wanneer het nieuwe toestel uitkomt, maar het zou nog kunnen duren tot de tweede helft van 2014. Een woordvoerster van Samsung weigerde evenwel commentaar. Verschillende mobieltjesbouwers experimenteren met nieuwe technologieën voor displays, om een betere positie in de smartphone- en TV-markt te verkrijgen.

Samsung voert concurrentie met onder meer het Amerikaanse Apple om innovatieve toestellen op de markt te krijgen. Beide bedrijven verwachten immers een vertraging in het segment van hoogtechnologische smartphones. Apple zou zo werken aan nieuwe iPhone-ontwerpen, met grotere schermen van gebogen glas en sensoren die verschillende graden van druk kunnen registreren, vertelde een ingewijde enkele dagen eerder.

Ook LG stelde dit jaar televisie's voor met naar binnen gebogen beeldschermen. De technologie, die gebaseerd is op organische LED-displays (OLED), is echter nog steeds duur om te produceren.

Belga, Archieffoto

.

Nu in het nieuws