Brug aan Zennegat na jaar nog niet open

Brug aan Zennegat na jaar nog niet open

Brug aan Zennegat na jaar nog niet open

Print
Mechelen - Een jaar na de montage is de nieuwe beweegbare brug voor fietsers en voetgangers over de Leuvense Vaart aan het Zennegat in Mechelen nog steeds niet open voor het publiek. Er wordt nu gestreefd naar de jaarwisseling, maar later kan ook nog.
De nieuwe brug over het Kanaal Leuven-Dijle, een technisch huzarenstukje, is zowat het sluitstuk van het fietsroutenetwerk tussen Mechelen en zijn hinterland, de streek van Klein-Brabant en de Rupel. Ondertussen is het sinds november 2012 geleden dat de brug op haar plaats kwam te liggen, maar het een jaar later is de oversteek nog altijd niet open voor het publiek. Veel passanten vragen zich af waarom dat zo lang duurt.

Bij Waterwegen en Zeekanaal zijn ze zich daarvan bewust. "We kijken ook uit naar de opening. De andere nieuwe brug over de Zenne is al een tijdje in gebruik. Maar wij kunnen de mensen geruststellen. Technisch staat de brug op punt om in gebruik te nemen. De collega's die ze moeten bedienen, hebben ook een opleiding gekregen", zegt woordvoerder Kevin Polfliet van Waterwegen en Zeekanaal.

Het agentschap wacht alleen nog het juiste moment af voor de opening. Op dit moment zijn in de buurt werkzaamheden bezig voor de aanleg van overstromingsgebieden voor het Sigma-plan. Polfliet: "Daardoor is de omgeving van de brug nu eigenlijk een werfzone. Er werden bomen gerooid en damplaten geslagen. Fietsers en voetgangers kunnen er eigenlijk moeilijk door. Om die reden hebben wij beslist om de opening nog even uit te stellen. Bovendien staat de winter voor de deur, en wij vragen ons af of dat wel het geschikte moment is om de brug te openen."

Al is het vandaag wel nog steeds de bedoeling om de brug rond de jaarwisseling te openen. "In het andere geval zou het ook in het voorjaar van 2014 kunnen gebeuren", stelt Kevin Polfliet.

SVH

Foto Patrick Hattori

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio