Bellens wil niet opstappen: "Mijn uitspraken werden verkeerd geïnterpreteerd"

Bellens wil niet opstappen: Mijn uitspraken werden verkeerd geïnterpreteerd

Bellens wil niet opstappen: "Mijn uitspraken werden verkeerd geïnterpreteerd"

Print
Didier Bellens wil niet weg bij Belgacom. Dat zegt hij in een interview met de krant Le Soir, waarover ook De Standaard en Het Nieuwsblad schrijven. "Als er uitspraken van mij geweest zijn die misschien verkeerd begrepen zijn, dan betreur ik dat. Dat was niet de bedoeling", zegt de Belgacom-topman.

Bellens kwam terug op de uitspraken die hij deed tijdens een ontbijtbijeenkomst van de Brusselse zakenclub B19 Country Club. Daar sprak hij naar eigen zeggen "in een sfeer van perfecte confidentie". Hij haalde er uit naar de Belgische staat en premier Di Rupo.

Lees ook: "Di Rupo als een kind dat om zijn Sinterklaas komt"

Bellens geeft toe dat hij wist dat er journalisten aanwezig waren op de bijeenkomst, maar de eigenaar van B19 zou hem verzekerd hebben dat die er niet over zouden schrijven. "En als je uitspraken uit hun context haalt, komen die al snel als misplaatst over", luidt het.

"Altijd gevochten"

Gevraagd of hij ervan uitgaat dat hij Belgacom zal moeten verlaten, zegt Bellens dat hij niet wil vertrekken. "Ik heb altijd gevochten voor de belangen van het bedrijf. Dat is een soort van fierheid geworden. Zowel voor mij als voor de 15.000 werknemers van het bedrijf. Een bedrijf als dit dat op punt staat, dat is een grote troef voor een land. Dat is de positieve kant van het verhaal."

Pas vrijdag om 17 uur komt het kernkabinet samen om te beslissen over het lot van Bellens als CEO van Belgacom. Aanvankelijk zou de knoop donderdag al doorgehakt worden.

Belga, Archieffoto PN

Nu in het nieuws