"We horen niks van Serge"

Serge woont pal in het rampgebied Tacloban. Wij zijn allemaal doodongerust en vrezen het ergste”, zegt kameraad Mark Trappeniers (51) uit Wommelgem. De vrees groeit dat Antwerpenaar Serge Vandenesse en zijn vrouw de tyfoon niet overleefd hebben.

dvansant

Dinsdagavond belegde de vzw Belgische- Filipijnse Solidariteit (Befiso) een vergadering in Antwerpen om hulpacties te bespreken. De grootste ongerustheid gaat momenteel uit naar het lot van Serge Vandenesse (50) en zijn Filipijnse vrouw Jessa Abatias. “Al dertig jaar zijn wij vrienden”, vertelt Mark Trappeniers (51) uit Wommelgem, die zelf ook een Filipijnse echtgenote heeft.

“Wij kennen elkaar uit het Antwerpse uitgaansleven. Serge leerde Jessa op de Filipijnen kennen. Hij is eerst daar met haar getrouwd en heeft daarna zijn huwelijk nog eens overgedaan in Borgerhout. Ik was zelf uitgenodigd. Na zijn trouwfeest heeft hij zijn beste vrienden nog eens geïnviteerd in Blankenberge.”

Serge werkte vroeger bij KBC Bank en nog een tijdje in het buitenland in de IT-sector. “Zijn vader was al overleden, en toen een drietal jaar geleden ook zijn moeder stierf, was er niets dat Serge nog aan België bond, zei hij. Ook zijn werk had hij door omstandigheden moeten stopzetten. We hebben twee jaar geleden nog zijn verhuiscontainer helpen inladen. Serge en Jessa zijn toen hun geluk op de Filipijnen gaan beproeven.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen, blz. 3

KRISTIN MATTHYSSEN Fotomontage GVA: Dirk Kerstens

MEER OVER Filipijnen

Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio