Filip Anthuenis neemt helft uittredingsvergoeding op

Filip Anthuenis neemt helft uittredingsvergoeding op

Filip Anthuenis neemt helft uittredingsvergoeding op

Print
Voormalig Vlaams parlementslid Filip Anthuenis (Open Vld) neemt de helft van zijn uittredingsvergoeding, of zo'n 173.000 euro bruto gespreid over 19 maanden, op nadat hij vorige maand vrijwillig ontslag nam uit het Vlaams parlement. Dat meldt de liberale fractieleider Bart Tommelein. Anthuenis had oorspronkelijk recht op 346.000 euro bruto.

"Het Uitgebreid Bureau van het Vlaams parlement kwam tot de vaststelling dat de aanvraag van Filip Anthuenis volledig conform de geldende reglementering is", aldus Tommelein. "Om die reden keurde het Uitgebreid Bureau de aanvraag dan ook goed. Evenwel kwam Filip, in overleg met mij, tot het besluit om zijn goedgekeurde uittredingsvergoeding slechts voor de helft op te nemen".

Strengere regels

Binnen enkele weken worden de regels voor de uittredingsvergoeding wellicht verstrengd. Het Bureau stemt dan over een nota die in maart werd opgesteld en waarin wordt gestipuleerd dat de uittredingsvergoeding niet wordt uitgekeerd bij vrijwillig ontslag, behalve wanneer dat om medische redenen gebeurt. Het maximumbedrag zou 24 maanden loon bedragen. Ook de vergoeding van de ondervoorzitters en de secretarissen van het bureau wordt beperkt, tot de vaste vergoeding van de fractieleiders. Na het Bureau moet ook de plenaire vergadering nog stemmen over de aanpassingen.

Belga, Archieffoto GDR

Nu in het nieuws