1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Britse prins Philip neemt in Ieper oorlogsgrond in ontvangst

De Britse prins Philip nam maandag op Wapenstilstand 70 zandzakjes gevuld met aarde van op de slagvelden uit de Eerste Wereldoorlog in ontvangst. Dat gebeurde tijdens een plechtige ceremonie onder de Menenpoort in Ieper. Ook prins Laurent en een delegatie van de Vlaamse regering waren aanwezig.

drombouts

De voorbije maanden vulden 70 Vlaamse en Waalse scholen zandzakjes met aarde afkomstig van de slagvelden uit de Eerste Wereldoorlog. De aarde uit die zakjes moet in het hart van Londen terechtkomen, waar een nieuwe herdenkingstuin werd ingepland. De zakjes werden maandag overgedragen aan de Britse koninklijke delegatie onder leiding van prins Philip, graaf van Edinburgh.

Tijdens de ceremonie werden de gesneuvelden herdacht met een uitvoering van "The Last Post" en een minuut stilte die door Vlaams minister-president Peeters gevraagd werd.

De overhandiging van de zandzakjes is meteen ook het lanceringsmoment van de herdenking voor 100 jaar Groote Oorlog. De ceremonie werd op het einde even opgeschrikt door een man die een epilepsieaanval kreeg.

Foto's Belga

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER